• SATUA JA TOTTA

    Satu Reinikainen on nokialainen lapsityönohjaaja ja kirjailija. Kustannus-Mäkelä julkaisi Sadun ensimmäisen kirjan Tiipatta, Jaakon kaveri vuonna 2004. Satu asui perheineen tuolloin Münchenissä. Ulkosuomalaiskokemusten pohjalta Satu kirjoitti yhdessä Minna Inovaaran ja Ilona Tikan kanssa tarinakirjan Veikko-vaarin antiloopit (2005). Tiipatta seikkailee myös kirjoissa Tiipatta ja reppuretki (2005) sekä Tiipatta ja herneprinsessa (2006).

    Kirjat ja kirjoittaminen ovat kuuluneet Sadun elämään lapsesta saakka. Hänen lempipaikkansa lapsuudenkodissa maalaistalossa oli suuri uuninpankko, johon oli laitettu verho. Uuninpankosta nelilapsisen perheen esikoinen löysi suojaisan ja lämpimän paikan, jossa saattoi syventyä lukemiseen piilossa muiden katseilta. Siellä tulivat tutuiksi Annat, Sisar Helenat ja Tiinat. - Kuljin kirja kädessä joka paikkaan, joskus hakemaan perunoita kellarista, joskus odottamaan koulutaksia pihakoivun alle, Satu kertoo. Erityisen rakkaaksi muodostui C.S. Lewiksen Narnia -sarja, jonka teemoista Satu on tehnyt tutkielman nuoriso-ohjaajaopintojensa päätteeksi.

    Satu asuu Nokialla yhdessä miehensä ja kahden kouluikäisen lapsensa kanssa. Mikäli työltä ja kirjoittamiselta jää aikaa, Satu rentoutuu askartelemalla, vaeltamalla luonnossa kamera kädessä ja saunoen. Hän on aktiivisesti mukana Suomi-koulujen tuki ry:n toiminnassa ja on mm. osallistunut www.suomikoulut.fi -sivuston lukupiiriaineiston koostamiseen.


    Teksti: Minna Pihlava
    Kuvat: Satu Reinikaisen perhealbumi ja Minna Pihlava